sâmbătă, 17 septembrie 2011

AVEM NEVOIE DE OAMENI CARE SA NE FIE ALATURI!



“De aceea am pus, în locurile cele mai de jos, dinapoia zidului, şi în locurile tari, poporul pe familii, i-am aşezat pe toţi cu săbiile, suliţele şi arcurile lor.” Neemia 4:13

Nu-i aşa că este o experienţă deosebită ca în momentele grele ale vieţii să ai o familie sau prieteni adevăraţi care să te încurajeze? Fiecare dintre noi avem nevoie de astfel de oameni în viaţa noastră, care să ne încurajeze, să ne motiveze şi să ne susţină în lucrurile pe care le împlinim.

Avem nevoie de părtăşia cu oamenii lui Dumnezeu care se roagă pentru noi, ne iubesc necondiţionat şi ne susţin în umblarea noastră cu Domnul. Avem nevoie de Dumnezeu, dar apostolul Pavel ne arată că avem nevoie şi de oamenii lui Dumnezeu care să ne îndemne la dragoste şi la fapte bune: Evrei 10:24.

Înţeleptul Solomon ne spune că: „Prietenul adevărat iubeşte oricînd, şi în nenorocire ajunge ca un frate.” Prov.17:17. Pentru mine, prietenul adevărat este persoana care vine atunci cînd toţi ceilalţi pleacă!

Neemia a cunoscut bine importanţa acestui principiu, de aceea pentru a realiza maximum de eficienţă pentru construirea zidului Ierusalimului a aşezat familie lîngă familie şi prieten lîngă prieten.

Fiecare este mult mai implicat atunci cînd trebuie să susţină pe cineva pe care îl iubeşte şi de care îi pasă. De aceea, astăzi aş dori să te întreb: Sînt chiar acum în viaţa ta oameni cărora le pasă de problemele cu care te confrunţi şi de lupta spirituală pe care o porţi?

Dacă nu ai pe nimeni care să-ţi fie aproape, te încurajez să începi să te rogi şi să-i ceri lui Dumnezeu curaj de a invita astfel de oameni în viaţa ta, deoarece fiecare dintre noi avem nevoie de ajutorul prietenilor buni şi evlavioşi!

FIECARE DINTRE NOI AVEM NEVOIE DE OAMENI CARE SĂ NE FIE ALĂTURI ÎN LUPTELE ŞI BIRUINŢELE VIEŢII

Un comentariu: